středa 22. srpna 2012

Levandulová zmrzlina

Potřebné přísady:
1. 300 ml smetany ke šlehání
2. 300 ml polotučného mléka
3. 4 lžíce levandule
4. 80g krupicového cukru

  
Postup:
1) Z levandulí utrháme květy, které budeme používat a pořádně je omyjeme.



2) Do hrnce dáme mléko spolu s cukrem a necháme cukr úplně rozpustit. Poté přidáme levanduli a směs zahříváme. Nesmí projít varem!


3) Směs nalijeme do nádoby a necháme přes noc v ledničce.


4) Směs přecedíme a následně přidáme smetanu. Řádně promícháme a necháme v lednici ztuhnout.


5) Voilá, zmrzlina je hotova. Pokud nejste příznivci levandule, nedělejte tuto zmrzlinu, je opravdu hodně aromatická.


Dobrou chuť! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat